Declaració d’accessibilitat

DECLARACIÓ D’ACCESSIBILITAT

L’Ajuntament de Palafrugell s’ha compromès a fer accessibles els seus llocs web de conformitat amb el Reial decret 1112/2018, de 7 de setembre, sobre accessibilitat dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils del sector públic (en endavant, Reial Decret 1112/2018, de 7 de setembre).

La present declaració d’accessibilitat s’aplica al lloc web https://palafrugell.cat (els subdominis d’aquest lloc web tindran les seves pròpies declaracions d’accessibilitat).

 

Situació de compliment

Aquest lloc web és parcialment conforme amb el Reial decret 1112/2018, de 7 de setembre, a causa de la manca de conformitat dels aspectes que s’indiquen a continuació.

 

Contingut no accessible

El contingut que es recull a continuació no és accessible pel següent:

Manca de conformitat amb el Reial decret 1112/2018, de 7 de setembre:

 • Hi ha logotips i imatges amb text alternatiu incorrecte o confús i imatges complexes sense descripció textual [requisit número 9.1.1.1 Contingut no textual, d’UNE-EN 301549:2022].
 • Hi ha llistes creades de forma incorrecta (sense etiqueta de llista), taules amb cel·les etiquetades incorrectament i etiquetes invisibles en elements de formularis [requisit número 9.1.3.1 Informació i relacions, d’UNE-EN 301549:2022].
 • Hi ha taules no adaptades a mides de pantalla petites i camps de formulari que no es visualitzen correctament en mides de pantalla petites [requisit número 9.1.4.10 Reajustament de text, d’UNE-EN 301549:2022].
 • Hi ha text que en canviar els espais i alçades de línia no es visualitza correctament [requisit número 9.1.4.12 Espaiat de text, d’UNE-EN 301549:2022].
 • Hi ha elements que no són accessibles per teclat, com ara enllaços a xarxes socials, l’editor de textos per a comentaris, elements per ordenar resultats de cerca, la paginació dels resultats de cerca o les fletxes de calendari [requisit número 9.2.1.1 Teclat , d’UNE-EN 301549:2022].
 • Hi ha elements que no reben el focus i per tant no s’hi pot interactuar mitjançant el teclat, per exemple [requisit número 9.2.4.3 Ordre del focus, d’UNE-EN 301549:2022].
 • Hi ha enllaços on no s’identifica correctament la seva funció (tenen una descripció inadequada, un text massa genèric, un títol inadequat…) [requisit número 9.2.4.4 Propòsit dels enllaços, d’UNE-EN 301549:2022].
 • Hi ha capçaleres amb text repetit i/o poc descriptiu [requisit número 9.2.4.6 Capçaleres i etiquetes, d’UNE-EN 301549:2022].
 • Hi ha imatges, infografies, textos d’enllaços o botons, text de titulars i contingut que no estan traduïts a altres idiomes [requisit número 9.3.1.2 Idioma de les parts, d’UNE-EN 301549:2022].
 • En alguna pàgina s’està usant la mateixa icona per a diferents propòsits, cosa que genera confusió [requisit número 9.3.2.4 Identificació coherent, d’UNE-EN 301549:2022].
 • Hi ha missatges d’error poc descriptius, o missatges d’error que no estan agrupats en un únic missatge així com manca de suggeriments en formulari per emplenar els camps correctament [requisit número 9.3.3.1 Identificació d’errors, d’UNE-EN 301549:2022].
 • Hi ha formularis amb camps obligatoris on no se n’informa l’usuari, així com camps on falta un exemple textual del format del camp (com per exemple el DNI) [requisit número 9.3.3.2 Etiquetes i instruccions, d’UNE-EN 301549:2022].
 • Hi ha camps de formularis on s’informa de l’error quan s’introdueix un valor incorrecte però no s’informa d’un suggeriment per a la correcció [requisit número 9.3.3.3 Suggeriments davant d’errors, d’UNE-EN 301549:2022].
 • Hi ha pàgines amb errors de sintaxi i per tant algun producte de suport pot no interpretar correctament el contingut (IDs de pàgina duplicats, etiquetes sense tancar, construcció incorrecta d’etiquetes…) [requisit número 9.4.1.1 Processament, d’UNE-EN 301549 :2022].
 • Hi ha pàgines on els productes de suport no podran obtenir informació, interactuar i estar al corrent de l’estat dels controls d’interfície d’usuari, com ara missatges d’ajuda, missatges d’estat de resultat d’accions, atributs d’enllaços , imatge d’idioma de pàgina… que no podran ser llegits per lectors de pantalla en el moment en què apareixen [requisit número 9.4.1.2 Nom, funció, valor d’UNE-EN 301549:2022].
 • Poden existir fallades puntuals d’edició en alguna pàgina web, tant en continguts HTML com en documents finals, publicats en data posterior al 20 de setembre de 2018 (data d’entrada en vigor del Reial decret 1112/2018, de 7 de setembre). Concretament hi pot haver errors en aquells documents que contenen gràfics, taules complexes o en aquells signats electrònicament abans de la seva revisió d’accessibilitat.

Càrrega desproporcionada:

 • No aplica.

El contingut no entra dins de l’àmbit de la legislació aplicable:

 • Existeixen arxius ofimàtics en PDF o altres formats publicats abans del 20 de setembre de 2018 que no compleixen en la seva totalitat tots els requisits d’accessibilitat. També poden estar en aquesta situació continguts elaborats per tercers no finançats, ni desenvolupats, ni sota el control del responsable d’aquest lloc web.

 

Preparació de la present declaració d’accessibilitat

Aquesta declaració va ser preparada el 12 de setembre de 2023.

El mètode emprat per preparar la declaració ha estat una autoavaluació duta a terme pel mateix organisme.

Darrera revisió de la declaració: 12 de setembre de 2023.

 

Observacions i dades de contacte

Pot realitzar comunicacions sobre requisits d’accessibilitat (article 10.2.a) del Reial Decret 1112/2018, de 7 de setembre) com, per exemple:

 • Informar sobre qualsevol possible incompliment per part d’aquest lloc web.
 • Transmetre altres dificultats d’accés al contingut.
 • Formular qualsevol altra consulta o suggeriment de millora relativa a l’accessibilitat del lloc web.

A través de les vies següents:

 • Correu electrònic: web@palafrugell.cat

També pot sol·licitar en format accessible informació que no compleixi amb els requisits d’accessibilitat bé per estar exclosa, bé per estar exempta per càrrega desproporcionada; o formular una queixa per incompliment dels requisits d’accessibilitat.

Les comunicacions, sol·licituds d’informació accessible i queixes les ha d’adreçar a l’Àrea de Govern Obert, com a unitat responsable dels continguts d’aquest lloc web.

 

Procediment d’aplicació

Si una vegada realitzada una sol·licitud d’informació accessible o queixa, aquesta ha estat desestimada, no s’estigués d’acord amb la decisió adoptada, o la resposta no complís amb els requisits que preveu l’article 12.5, la persona interessada pot iniciar una reclamació. Igualment es podrà iniciar una reclamació en cas que hagi transcorregut el termini de vint dies hàbils sense haver obtingut resposta.

 

Contingut opcional

La versió actualment visible d’aquest lloc web és del 27 agost 2018 i en aquesta data es va fer la revisió del nivell d’accessibilitat vigent en aquell moment.

A partir d’aquesta data es duen a terme revisions parcials del contingut web nou o modificat, tant de la plantilla de disseny com de les pàgines i documents finals publicats, per tal d’assegurar el compliment dels requeriments d’accessibilitat de la Norma UNE-EN 301549:2022, considerant les excepcions del Reial decret 1112/2018, de 7 de setembre.

Entre d’altres s’adopten les mesures següents per facilitar l’accessibilitat:

 • Utilització de text alternatiu en les imatges
 • Els enllaços ofereixen detalls de la funció o destinació de l’hipervincle
 • Ús dels estàndards del W3C: XHTML 1.0, CSS 3.0, WAI AA

El lloc web està dissenyat per a la seva visualització Responsive, de manera que es visualitza de forma òptima en els dispositius mòbils.

NO ET PERDIS

Actualitat

 • BUS 30'

  BUS 30′ TRAJECTE BUS 30′  COMPRA ABONAMENT De l’1 de juliol al 31 d’agost Desplaçament de Palafrugell – Calella – Llafranc – Palafrugell Des de les 07.30 h  fins les 23.15 h Sortides cada 30 minuts Amb l’objectiu de descongestionar de trànsit les platges i rebaixar els problemes d’aparcament, enguany s’ofereix aquets servei de bus [...]

  + MÉS
 • RESTAURANTS

  RESTAURANTS A PALAFRUGELL   La Gastronomia Palafrugellenca és molt rica i variada. Tant els plats tradicionals com els plats més avantguardistes són presents a les cartes dels restaurants i estan preparats amb productes de primera qualitat. Un ampli ventall de restaurants de cuina tradicional, clàssica o moderna avalen la qualitat de la gastronomia, oferint productes [...]

  + MÉS
 • CONNEXIONS AUTOBÚS PALAFRUGELL

  CONNEXIONS AUTOBÚS PALAFRUGELL   CONNEXIONS AMB BARCELONA I AEROPORT Palafrugell tindrà el proper estiu 38 connexions diàries amb Barcelona, 25 de les quals arribaran fins a l’Aeroport Josep Tarradellas. L’Empresa SARFA ampliarà el proper estiu les connexions entre Palafrugell i Barcelona ciutat i l’Aeroport del Prat. De l’1 de juliol al 31 d’agost SARFA realitzarà [...]

  + MÉS
 • AGENDA JULIOL 2024

    AGENDA JULIOL 2024   Les activitats per al mes de juliol de 2024 a Palafrugell (Calella, Llafranc, Tamariu, Llofriu, Ermedàs). Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell, Festa Major de  Palafrugell, activitats infantils, teatre, música, visites guiades, concerts, exposicions, sardanes, cinema, i molt més! T’esperem a Palafrugell! També ens pots seguir a www.facebook.com/turisme.palafrugell o bé [...]

  + MÉS
 • FESTA MAJOR 2024

  FESTA MAJOR A PALAFRUGELL     Arriba la Festa Major de Palafrugell 2024, del 13 al 21 de juliol.  Vine a Palafrugell i gaudeix dels concerts, balls, actuacions, sardanes, activitats infantils i jovenils, exposicions i molt més! .   També ens pots seguir a www.facebook.com/turisme.palafrugell o bé a www.palafrugellcultura.cat     PROGRAMACIÓ DE LA FESTA MAJOR    [...]

  + MÉS
 • JULIVIA BUS

  Coris julis és el nom binomial que rep aquest peix hermafrodita tan singular de la nostra costa que a Palafrugell anomenem Julivia. El mascle és de color verd i blau amb línies vermelles i una traça negra a la base dorsal, la femella és marró amb tons taronges i, quan canvia de sexe, presenta una coloració [...]

  + MÉS
 • ENQUESTA OBSERVATORI TURÍSTIC

  ENQUESTA OBSERVATORI TURÍSTIC   Benvinguts/des a Palafrugell! Per tal de seguir treballant i millorant els serveis del nostre municipi i comarca, ens agradaria conèixer la vostra opinió sobre el BAIX EMPORDÀ com a destinació turística.   OMPLE AQUÍ L’ENQUESTA     Gràcies per la teva col·laboració i bones vacances!  

  + MÉS
 • CALELLA "Poble amb Encant" i "Barris i Viles Marineres"

  Calella aconsegueix el segells de “Pobles amb Encant” i “Barris i Viles Marineres” Amb aquestes certificacions, Calella de Palafrugell entra a formar part d’un pla de promoció específic de l’Agència Catalana de Turisme. El segell Pobles amb Encant, entès aquest com un atractiu o bellesa especial que captiva i enamora el visitant, està adreçat a pobles [...]

  + MÉS