Itinéraires culturels

CONNAISSEZ QUOI FAIRE À PALAFRUGELL

Itinéraires Itinéraires culturels Wikiloc Randonnée Cyclotourisme

Le Triangle de Can Mario

le Château d’eau moderniste, le Musée du liège et la Fondation Vila Casas

Can Mario era una antiga fàbrica de suro de principis del s. XX que formava part del conjunt arquitectònic fabril de l’empresa surera Miquel, Vincke & Meyer. L’empresa, fundada el 1900, era la més important del sector industrial a Espanya. L’espai que comprenia l’antiga fàbrica és actualment un conjunt cultural i per a la contemplació artística situat al voltant de la plaça de Can Mario. En aquest espai podreu trobar un Dipòsit d’aigua modernista, l’edifici el Museu de Suro i el del Museu de Can Mario—Fundació Vila Casas d’escultura contemporània.

La visita a aquest triangle cultural pot començar al Museu del Suro. El Museu es troba en un edifici del qual destaca la decoració de la façana principal modernista, obra de l’arquitecte General Guitart i Lostalo, amb el treball de forja a la imponent porta de ferro del carrer Pi i Margall. El Museu del Suro és una institució dedicada a la interpretació i difusió del patrimoni i els territoris vinculats al món surer català.

Podreu fer el recorregut de les sales del museu i visitar les exposicions temporals. Tota la informació sobre el museu la podeu trobar al seu lloc web o per telèfon al 972 307 825.

 

Consultez ici les HORAIRES 

 


 

Una vegada finalitzada la visita al Museu del Suro, a recepció demaneu accés al Dipòsit d’aigua modernista de Can Mario, a pocs metres del museu. Als peus del dipòsit hi trobem el Centre d’Interpretació de l’aigua que dóna accés a la torre. La torre és una construcció excepcional dins el món surer i única a Catalunya, bastida entre 1904 i 1905. El projecte també era de l’arquitecte General Guitart i Lostalo. L’estructura metàl·lica que la sosté conserva molts elements artístics modernistes i es va construir als tallers de l’arquitecte Juan Torras de Barcelona.

És interessant visitar el Centre d’Interpretació de l’aigua, als peus de la torre. La torre és un antic dipòsit d’aigua a 35 metres d’alçada i accessible a través de 182 esglaons. Des de dalt, gaudireu d’una panoràmica privilegiada de Palafrugell i l’Empordanet (També es pot fer una visita virtual). Truqueu al telèfon 972 307 825 per a més informació.

Cal preveure aproximadament mitja hora per aquesta visita i tenir en compte els horaris:

 

Consultez ici les HORAIRES 

 


Baixant de la torre del dipòsit trobareu el Jardí de Can Mario, espai de contemplació artística amb l’exposició permanent, a l’aire lliure, de 33 escultures d’artistes de l’Empordà. Aquesta exposició tan peculiar pertany a la Fundació Vila Casas – Museu Can Mario. El museu, ubicat a l’edifici que es troba just al darrera del jardí, fou inaugurat l’any 2004 i acull al voltant de 220 escultures que daten des de la dècada dels 60 fins a l’actualitat. Les escultures que s’hi exposen pertanyen a diversos artistes nascuts o residents a Catalunya. Addicionalment, cada any s’hi organitzen exposicions temporals. Disposeu d’un lloc web i també podeu trucar al telèfon 972 306 246 per reservar plaça per la visita guiada que té lloc cada cap de setmana a les 12h.

 

Consultez ici les HORAIRES 

 

 


 

Si voleu fer la ruta del Triangle de Can Mario en un matí, la millor opció és començar a les 10h al Museu del Suro, visitar el Dipòsit d’aigua al voltant de les 11h 30, i arribar a la Fundació Vila Casas cap a les 12h. Si preferiu fer la visita en una tarda, podreu començar-la a les 17h al Museu del Suro, a l’estiu o a les 16h la resta de l’any. Així, una vegada recorreguts els tres vèrtex del traingle, haureu pogut gaudir d’una complerta experiència cultural que us haurà portat al passat industrial i al present artístic del nostre país.

NE MANQUEZ PAS

Actualité

 • RESTAURANTS OUVERTS

  RESTAURANTS OUVERTS   La cuisine de Palafrugell est très riche et variée. Les plats traditionnels comme les plats les plus avant-gardistes sont présents sur les menus du restaurant et sont préparés avec des produits de première qualité. Un large éventail de restaurants de cuisine traditionnelle, classique ou moderne garantissent la qualité de la gastronomie, proposant [...]

  + LA SUITE
 • ACTIVITÉS MARS 2024

  Activités Mars Toutes les activités de mars 2024  à Palafrugell (Calella, Llafranc, Tamariu, Llofriu, Ermedàs).Campagne gastronomique La Garoinada, musique, théâtre, activités pour les enfants, sardanes, concerts, visites guidées, cinéma et bien plus encore!   ACTIVITÉS MARS   Vous nous pouvons également suivre www.facebook.com/turisme.palafrugell o  www.palafrugellcultura.cat

  + LA SUITE
 • ENQUÊTE TOURISTIQUE

  ENQUÊTE TOURISTIQUE   Dans le but de continuer à améliorer les services de notre commue et de notre région, nous aimerions connaître votre avis sur le BAIX EMPORDÀ en tant que destination touristique.  REMPLISSEZ ICI L’ENQUÊTE TOURISTIQUE   Merci de votre collaboration et bonnes vacances !  

  + LA SUITE